Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

PRIJEDOR: Skokom u Sanu policajac spasio osobu koja je skočila s mosta

Foto: Nezavisne novine

Policijski službenik Slađan Dačić (1990) iz Prijedora, zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za osiguranjenje osoba i objekata u Banjaluci, nesebičnim žrtvovanjem i humanim postupanjem, noćas je spasio jedan ljudski život, priopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Naime, oko ponoći sa gradskog mosta u Prijedoru u rijeku Sanu skočila je osoba N. M. (1996) iz Prijedora. U tom momentu policajac je prolazio vozilom i vidjevši da je osoba skočila s mosta, izašao je iz vozila i skočio u Sanu. Oko 200 metara nizvodno izvukao je osobu iz rijeke, kojoj je nakon toga ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor.

“Policijski službenik Slađan Dačić na ovaj način je pokazao da su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, bez obzira na to da li su na dužnosti ili ne, spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge”, navodi se u priopćenju Policijske uprave Prijedor./AA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte