Hrvatski Medijski Servis

Predstavljen projekt o povezivanju Kotora, Dubrovnika, Mostara i Montegrotta

Projekt o povezivanju gradova Europe – Mostara, Kotora, Dubrovnika i talijanskog grada Montegrotta predstavljen je u utorak u Mostaru.

Riječ je o projektu povezivanja gradova Europe koji bi trebao rezultirati razmjenom ljudi između spomenuta četiri grada i regije, kao i razmjenom iskustava posebno kod mladih.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić kazao je kako nastavljaju ono što su započeli u Kotoru prije nekoliko mjeseci kada su potpisali memorandum o prijateljstvu ovih gradova. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ocijenio je kako je ovo jedan od prvih važnih projekata na kojima će se u budućnosti surađivati.

“Posebno treba istaknuti i činjenicu da se radi o suradnji tri države – BiH, Hrvatske i Crne Gora, ali i suradnji tri UNESCO-va grada. Sve su to poveznice koje i prilikom prijava na europske projekte mogu biti plus za Mostar, Kotor i Dubrovnik”, ustvrdio je Franković.

Načelnik Montegrotto Terme Riccardo Mortandello istaknuo je kako su danas predstavili projekt općine Montegrotto. Istaknuo je kako žele uvezati sve građane malih gradova kako bi napravili jednu prosperitetnu mrežu europskih gradova.

“Na taj ćemo način pomoći jedni drugima razmjenjujući iskustva kako bismo izgradili jednu budućnost i napredak za svaku zemlju Europe”, poručio je načelnik Montegrotto Terme./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte