Hrvatski Medijski Servis

Ministrica Pendeš primila u oproštajni posjet britanskog veleposlanika Fergusona

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u oproštajni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona i vojnog izaslanika UK u BiH pukovnika Jonathana Williamsona, s kojima je razgovarala o dosadašnjoj suradnji MO i OS BiH s Velikom Britanijom.

Ocijenjeno je da je suradnja u proteklom razdoblju dostigla visoku razinu, čiji su rezultati vidljivi kroz zajedničke projekte realizirane uz pomoć Vlade Velike Britanije.

To se posebice ogleda kroz projekt odabira mladih visokoobrazovanih časnika iz građanstva “Postani časnik OS BiH”, školovanje kadeta na vojnim akademijama u Velikoj Britaniji, pomoć u radu Središta za obuku i operacije potpore miru (PSOTC) i drugim mnogobrojnim projektima u okviru bilateralno vojne suradnje ove dvije zemlje.

Ministrica Pendeš se zahvalila na dobroj suradnji i pomoći koju je Velika Britanija pružila MO i OS BiH svih ovih godina, naglasivši kontinuiranu potporu u procesima koji se odnose na aktiviranje MAP-a, što je ujedno i jedan od glavnih ciljeva MO BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Veleposlanik Ferguson se zahvalio na prijamu, istaknuvši uspješnu suradnju s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH. Također, konstatirao je mogućnosti unaprjeđenja suradnje, te izrazio spremnost za daljnju potporu BiH na ostvarivanju strateških ciljeva.

Na koncu sastanka, ministrica Pendeš sa suradnicima je poželjela veleposlaniku Fergusonu sve najbolje u životu i budućoj karijeri.

Današnjem sastanku su, ispred Oružanih snaga BiH, nazočili i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Senad Mašović i general-bojnik Gojko Knežević, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte