Hrvatski Medijski Servis

‘Potraga za životnom ravnotežom’ Edvina Dragičevića u Franjevačkoj galeriji

U Franjevačkoj galeriji u Širokome Brijegu 23. studenoga u 18 sati bit će otvorena izložba Edvina Dragičevića “Potraga za životnom ravnotežom”, prenosi Fena.

Edvin Dragičević rođen je 1968. u Splitu. Završio je školu primijenjenih umjetnosti – smjer Grafika. Na Fakultetu prirodoslovno matematičkih znanosti i odgojnih područja – studijska grupa Likovna kultura u Splitu diplomirao je 1997. godine.

Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika, Split (HULU) od 1993. godine. Zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) u zvanju izvanrednog profesora, gdje predaje kolegije Grafike.

Do sada je održao 14 samostalnih izložbi i sudjelovao na 121 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik je prve nagrade na Međunarodnom bijenalu grafike malog formata “Francisco Paco Urondo” u Buenos Airesu u Argentini 2011., (1.Bienal Internacional de Grabado, de pequeno formato ˝Francisco Paco Urondo˝ ), posebne nagrade na 6. međunarodnom grafičkom bijenalu, Splitgraphic, u Splitu 2013. godine, druge nagrade na VIII. međunarodnom trijenalu grafike malog formata u Vilniusu u Litvi 2013. (The 8th Internaional Triennial of Small Graphic Forms Vilnius’ 2013) te druge nagrade na First International Print Biennale- Skopje, Makedonia, 2016.

Izložba “Potraga za životnom ravnotežom” ostaje otvorena do 3. prosinca ove godine. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte