Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Potpredsjednici parlamenta BiH određen jednomjesečni pritvor zbog korupcije

Foto: Oslobođenje

Zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesni Švancer određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe položaja i protuzakonitog stjecanja materijalne dobiti, odlučio je Županijski sud u Tuzli.

Švancer je uhićena prošlog petka u operativnoj akciji policije pod nazivom Globus, nakon višemjesečne istrage u koju je bila uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Prema prikupljenim podacima, Švancer je koristila svoju poziciju u federalnom parlamentu osiguravajući nevladinim udrugama nepovratna sredstva iz entitetskog proračuna.

Već osuđena na uvjetnu kaznu

Organizacije koje bi dobile ta nepovratna sredstva naknadno su joj morale dati polovicu tog novca.

Vesna Švancer je za zastupnicu u federalnom parlamentu i za zamjenicu predsjedatelja tog tijela izabrana kao kandidatkinja Saveza za bolju budućnost (SBB), na čijem je čelu Fahrudin Radončić.

Zajedno s njom uhićen je i Said Kapetančić, također član SBB-a, koji je nakon saslušanja pušten.

Lokalni mediji podsjećaju kako je Švancer još 2013. godine osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prevare jer je zadržala novac od prodaje tuđeg stana.

Do sada nitko nije zatražio njen opoziv s dužnosti u parlamentu./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte