Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

POSUŠJE: Načelnik raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima

Načelnik Posušja Branko Bago. Foto: VLM

Načelnik Posušja Branko Bago raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja posuške općine za 2017/18 godinu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U akademskoj 2017/18 godini, (od 1. listopada 2017. do 31. srpnja 2018.), dodjeljuje se 27 (dvadesetsedam) studentskih stipendija u visini od 100,00 (stotinu) KM mjesečno. Pravo na studentske stipendije imaju svi redoviti studenti s područja općine Posušje, koji nisu stariji od 26 godina i nisu ponavljali nijednu godinu studija.

Pravo na studentske stipendije nemaju studenti prve godine studija. Uz prijavu na natječaj studenti trebaju priložiti: potvrdu o prebivalištu, rodni list, potvrdu o upisanom fakultetu – godini studija, smjeru ili odsjeku, s naznakom da je redovit student i da nije ponavljao nijednu godinu studija, potvrdu o uspjehu u prethodnoj fakultetskoj godini.

Student koji ima tešku bolest ili je invalid, treba priložiti potvrdu ili drugi dokaz o teškoj bolesti odnosno potvrdu o postotku invalidnosti studenta. Student čiji član uže obitelji (otac, majka, brat ili sestra) ima tešku bolest ili je invalid, treba dostaviti potvrdu ili drugi dokaz o teškoj bolesti odnosno potvrdu o postotku invalidnosti člana uže obitelji, a student bez roditelja, izvod iz matične knjige umrlih.

Student čiji su roditelji nezaposleni, treba dostaviti potvrdu Službe za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja, student čija braća ili sestre pohađaju fakultet odnosno školu ili su predškolske dobi, potvrdu o pohađanju fakulteta odnosno škole, a za predškolsku djecu izvod iz matične knjige rođenih, student razvojačenih branitelja, potvrdu od Ureda obrane, a student dijete poginulog branitelja, potvrdu Udruge obitelji poginulih i nestalih ovjerenu izjavu da nema primitke po osnovi drugih studentskih kredita ili stipendija.

Detaljnije informacije mogu se pročitati na službenoj internetskoj stranici Općine Posušje. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte