Hrvatski Medijski Servis

POSAVSKA ŽUPANIJA: Održan štrajk upozorenja zdravstvenih djelatnika

Foto: Fena

Nezadovoljni odnosom Vlade Posavske županije prema zahtjevima zdravstvenih radnika, tamošnji Sindikat zdravstva održao je u petak polusatni štrajk upozorenja u zdravstvenim ustanovama u Orašju, Domaljevcu i Odžaku, prenosi Fena.

Stotinjak djelatnika okupilo se ispred Županijske bolnice Orašje, tražeći u svojim zahtjevima da im se vrate stari koeficijenti, budući da kolektivnog ugovora nema, a pravilnikom o radu, kako kažu, koeficijenti su smanjeni na 2,31.

Predsjednica Sindikata Županijske bolnice Orašje kazala je kako je dinamika pregovora sa županijskom vladom jako loša, i od trećeg mjeseca do danas održana su samo dva sastanka.

“Jedino zdravstvo nema potpisani kolektivni ugovor s Vladom Posavske županije i jedino mi od svih javnih ustanova nismo dobili regres za ovu godinu. Tražimo da se u roku od 10-ak dana okupi Povjerenstvo i održi novi sastanak ili ćemo poduzeti daljnje sindikalne korake, odnosno generalni štrajk”, kazala je Vesna Juzbašić.

Za vrijeme održavanja štrajka sve su službe u zdravstvu radile uobičajeno. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte