Hrvatski Medijski Servis

Policija uhitila dvije osobe u Konjicu zbog ratnih zločina

Dana 11.12.2017. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Konjic, vezano za kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz člana 142. preuzetog iz KZ SFRJ, a u vezi sa članom 22. istog Zakona.

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici ove Uprave su po Naredbama Kantonalnog suda u Mostaru, izvršili pretrese stambenih objekata na tri lokacije na području općine Konjic, te su lišili slobode dvije osobe iz Konjica incijala H.M. (1969.god.) i R.F. (1973.god.) koji se sumnjiče da su 1992. godine kao pripadnici TO RBiH, lišli života jednu osobu srpske nacionalnosti.

Osobe lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, priopćeno je iz FUP-a./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte