Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

POGLEDAJTE KAKO SU PILOTI U MIGOVIMA DOČEKALI VATRENE: “Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika!”

Objavljen je video snimljen iz jednog od MIG-ova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je u ponedjeljak dočekao zrakoplov s Vatrenima.

Ministarstvo obrane objavilo je video s dočeka hrvatskih reprezentativaca u kojemu su i kadrovi snimljeni iz jednog od tri MIG-a koji su dopratili zrakoplov s Vatrenima do aerodroma.

“Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika! Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu”, poručili su im tom prilikom.

Jedan od pilota MiG-a 21 je nakon rekao da mu je to bila velika čast, zadovoljstvo, ali i velika odgovornost. “Teško je uopće naći riječi – gledati njihove utakmice cijelo prvenstvo, plakati, bodriti i navijati. Jedino što mi pada na pamet da bi ovo sve opisao je ono – neopisivo. A srce veliko, veliko kao stadion”, rekao je pilot.

Slične dojmove ima i drugi pilot MiG-a 21 kojem je pripala čast dočekati Vatrene pri ulasku na hrvatski teritorij i kako kaže, nakon 15 godina letenja na MiG-u ovo mu je definitivno najdraža zadaća.

Hrvatska zastava na helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad zagrebačkog neba oduševila je stotine tisuća okupljenih građana, a neuništiv duh hrvatskih nogometaša i njihovog izbornika pozdravila je i akrobatska skupina “Krila Oluje”.

“Bravo Vatreni, Krila Oluje vas pozdravljaju, Hrvatska je uz vas!”, poruka je pilota “Krila Oluje” koji su izazvali oduševljene okupljenih u centru grada Zagreba, piše portal Dnevnik.hr

Satnik Darko Belančić nakon preleta nad metropolom, priznao je kako su “Krila Oluje” izrazito ponosna što su imala čast sudjelovati u dočeku Vatrenih. “Momci su ostavili dušu i tijelo na terenu i ostvarili fantastičan rezultat . Iznimno nam je drago da smo imali priliku i čast sudjelovati u dočeku vatrenih radeći ono što mi najbolje radimo, a to je letenje”, rekao je Belančić. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte