Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

POČELE PROSLAVE Svijet ulazi u 2018. godinu- pratite uživo slavlje u Sidneyu

Stanovnici južnopacifičkih otočja Samoe i Kiribatija u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu zakoračili su u 2018., a ubrzo nakon Nova je stigla i u Novi Zeland, uz vatromet nad Aucklandom s tornja Sky visokog 200 metara.

U 13 sati u 2018. će ući i neka područja Rusije, a potom i Australija u 14 sati gdje će mnogi uživati u spektakularnom vatrometu u luci iznad zgrade opere i mosta u Sydneyu.

Tisuće ljudi već je u prijepodnevnim satima počelo zauzimati najbolja mjesta u luci u Sydneyu kako bi pratilo jedan od najljepših novogodišnjih vatrometa u svijetu. Više od 1,6 milijuna posjetitelja uživat će u 15-minutnom spektaklu, uobičajenoj prvoj slici dočeka Nove godine koja obilazi svijet. U Sydneyu zaprekama su onemogućeni pristupi luci kako bi se spriječilo eventualne napadače da se vozilima zalete u mase a specijalne policijske snage opremljene su poluautomatskim oružjem. Vlasti ne raspolažu nikakvim informacijama koje bi upućivale na mogući teroristički napad.

Širom svijeta Nova se godina dočekuje uz pojačane mjere sigurnosti. Diljem Europe uvedene su snažnije mjere sigurnosti uoči proslava Nove godine tako da oni koji misle ispratiti staru godinu na ulicama europskih prijestolnica mogu očekivati pregled torbi i druge provjere kako bi se izbjegli mogući teroristički napadi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte