Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Plesačice i glazba uživo na sahrani tajvanskog političara

Neobična povorka prošla je ulicama tajvanskog grada Chiayia. Sahranu tamošnjeg političara predvodilo je 50 plesačica oko šipke.

Kinezi su preplavili društvene mreže prizorima zabilježenim u utorak na kojima se vide džipovi sa plesačicama na krovovima. Sve je pratila glasna muzika uživo, a zbog prolaska automobila promet je u centru grada bio zaustavljen.

Povorka se kretala ka mjestu sahrane lokalnog političara Tunga Hsianga koji je preminuo u prosincu. Njegova obitelj je otkrila kako se volio zabavljati te su mu u tom maniru i priredili posljednji pozdrav. Tung je preminuo u 76. godini od bolesti koja nije javno obznanjena. Decenijama je bio politički aktivan, a obnašao je funkciju lokalnog vijećnika, prenosi Klix.ba

Njegov brat je otkrio kako mu je preminuli dva dana prije sahrane “došao na san i rekao da želi ovakav sprovod”.

Nakon objavljivanja videa procesije korisnici društvenih mreža su komentirali: “Ovo ja zovem sahranom”, “Tajvan je prvak u organiziranju sahrana”, “Je li ovo znači narodni vijećnik?”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte