Hrvatski Medijski Servis

Plenković pozvao Srbiju da zaštiti svoje građane hrvatske nacionalnosti

Hrvatski premijer Andrej Plenković je osudio napad na Hrvate u Sonti, dodavši kako je Ministarstvo vanjskih poslova RH uložilo prosvjednu notu. Pozvao je Srbiju da zaštiti svoje građane koji su hrvatske nacionalnosti, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova regiralo je notom na fizički napad na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u vojvođanskoj Sonti, ali ju je srbijanska veleposlanica u Zagrebu Mira Nikolić odbila primiti, tvrdeći da se nije radilo o etnički motiviranom napadu.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske ističe kako očekuje da dužnosnici i institucije Republike Srbije žurno i objektivno utvrde sve činjenica i poduzmu odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom te naglašava kako će pozorno pratiti nastavak postupanja u rasvjetljavanju svih okolnosti ovog incidenta, objavila je Hrvatska televizija.

Srbijanska policija priopćila je jučer da napad na mladiće u Sonti nije nacionalno motiviran i da je identificirala počinitelje./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte