Hrvatski Medijski Servis

PFBIH Zastupnički dom izvanredno razmatra zakon o razvojačenim braniteljima

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će održati izvanredno zasjedanje na kojem će razmatrati predloženi zakon o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obiteljji i zakon o braniteljskim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

Federalna vlada uputila je po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja, kojim je, između ostalog, propisan novčani mjesečni braniteljski dodatak.

– Točnije propisane su četiri kategorije za ostvarivanje tog prava. U prvoj su razvojačeni branitelji s 57 godina života i tri godine učešća u oružanim snagama, u drugoj oni koji su navršili 60 godina života a godinu su proveli u borbi, dok su u trećoj grupi branitelji stari 65 godina i više. Za njih nema ograničenja u pogledu dužine učešća u ratu. U četvrtoj kategoriji su žene s minimalno 50 godina života, a u oružanim snagama su bile najmanje godinu dana. Sve ove kategorije moći će aplicirati za braniteljski dodatak ako nemaju stalnih primanja i najmanje su godinu u evidenciji nezaposlenih – rekao je za Fenu federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte