Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Petnaest najskupljih serija svih vremena

Serija “The Crown”, priča o životu i vladavini britanske kraljice Elizabethe II., najskuplja je serija svih vremena, s troškovima od više od 13 milijuna dolara po epizodi.

Serija, koja je premijeru imala u studenom prošle godine, prestigla je onu koja je već godinama na vrhu liste najskupljih – “Game of Thrones”, ali i one novije – “The Get Down” i “Rome”, piše N1.

Televizija NBC je filmskom studiju Warner Brothers na vrhuncu popularnosti serije “ER”, u vrijeme dok je u njoj glumio George Clooney, plaćala oko 13 milijuna dolara po epizodi.

“The Get Down” je treća najskuplja serija na listi, s troškovima od 11 milijuna dolara po epizodi. Serija je otkazana nakon samo jedne sezone jer nije postigla planirani uspjeh.

Svaka epizoda vrlo popularne serije “Friends” kroz 10 uspješnih sezona je imala budžet od oko 10 milijuna dolara, a poznato je da su svi glumci u seriji dobivali milijun dolara po epizodi koja je trajala 25 minuta.

Slijede serije “Game of Thrones” s troškovima od 10 milijuna dolara po epizodi, “Rome” s više od devet milijuna, te “Marco Polo” s oko devet milijuna dolara.

“Sense8”, serija koja je otkazana jer “njezina baza obožavatelja nije dovoljno velika da ekonomski podrži nešto tako veliko”, koštala je devet milijuna dolara po epizodi.

Povijesna drama “Camelot” imala je oko sedam milijuna dolara troškova po epizodi, te je otkazana nakon 10 snimljenih epizoda.

Slijedi “Frasier” s oko 5,2 milijuna dolara troška po epizodi i “Boardwalk Empire” s troškovima od nešto više od pet milijuna po epizodi.

Trenutno aktualna serija “House of Cards” ima budžet od 4,5 milijuna po epizodi, te će taj iznos vjerovatno i rasti zbog popularnosti dvoje glavnih glumca, na koje, kako kažu, odlazi i najvise novca. Glumica Robin Wright tražila je da bude plaćena jednako kao i njezin partner u seriji, glumac Kevin Spacey te joj je taj zahtjev i ispunjen.

Serija “Deadwood”, koja budi uspomene iz doba Divljeg Zapada, koštala je HBO oko 4,5 milijuna po epizodi.

“Lost” je koštala u prosjeku oko četiri milijuna dolara, iako su njezine prve epizode koštale i do 14 milijuna.

Znanstveno-fantastična drama “Fringe”, koštala je oko četiri milijuna po epizodi, iako je 2008. godine, kada se počela prikazivati, najavljivana kao “veoma skupa serija”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte