Hrvatski Medijski Servis

PETERNEL PROZVAO STANKOVIĆA: Doveo neduhovitog i prehlađenog Bosanca da ogovaraju Hrvatsku

Potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel na društvenim mrežama komentirao je posljednju emisiju “Nedjeljom u 2” Hrvatske televizije, u kojoj je gostovao sarajevski TV voditelj Senad Hadžifejzović.

“Aco koliko vidim nije na skijanju nego opet u regionu. Gost mu je neki izrazito neduhoviti i prehlađeni Bosanac koji na odijelo umjesto kravate nosi šal, a ogovaraju naravno nacionaliste i Hrvatsku. Pozivnica za gostovanje je uvreda koju je u svojoj emisiji uputio drugarici Predsjednici RH, a što se Stankoviću jako sviđa i dovodi ga do orgazma. Sve u svemu, vrlo inovativno”, napisao je Peternel na Facebooku, prenosi Direktno.hr.

Podsjetimo, Hadžifejzović je u emisiji rekao da njegovo pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović nije bilo seksističko.

“To je bio sarkazam. Ako se na hrvatskom jeziku za seks kaže fizikalna, radikalna terapija, onda se neću mrdnuti iz Zagreba danas. A drugo ako je to ta asocijacija onda sam ja seksulani manijak u smisli što ja zaista volim fizikalne terapije. Ono što je bitno u tom pismu koje sam napisao predsjednici Grabar-Kitarović je da joj poručujem da ne može vjera biti radikalna, mogu to postati pojedinici, grupe, organizacije, a ne religija”, rekao je Hadžifejzović.

“Što je priča o seksizmu? Prvi koji je pismo prozvao seksizmom imao je namjeru skrenuti pažnju s bitne stvari pisma i sakriti poantu pisma i prikriti to seksizmom. a to je: Kada se god skupi neko političko smeće u neki kontejner u Hrvatskoj, Srbiji, i možda Crnoj Gori, domaći politički problemi, onda se to donese u Bih i tamo istresu. Kada se u kantu skupe političe fekalije susjedstva onda se to donese i istrese u BiH te sam tu reagirao. Dosta više toga, pustite nas malo, pomozite nam. Od svih zemalja u regiji Hrvatskoj je u najvećem interesu jedinstvena, stabilna, normalna BiH”, rekao je i dodao kako nema osjećaj da ga se u Hrvatskoj mrzi zbog njegove reakcije na Predsjednicu RH.

Smatra da su priču o seksizmu izbacili novinari koji su željeli sakriti suštinsku namjeru teksta. Ljuti ga to što je BiH stalno pod optužbom i kaže kako bi im se trebalo pomoći.

Na kraju je rekao da je Grabar-Kitarović Kolindu doživio pozitivnom. Kaže kako je veličanstveno to što je došla i posjetila Majke Srebrenice./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte