Hrvatski Medijski Servis

PARLAMENT BIH Dom naroda usvojio Prijedlog izmjena Zakona o trošarinama

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Delegati su se najprije izjasnili o principima predloženog zakona i podržali ih, a onda su odlučili da ga, bez razmatranja u nadležnom povjerenstvu, razmatraju i u drugom čitanju nakon čega je zakon usvojen.

Vijeće ministara BiH je utvrdilo modificirani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u kojem su, uz suglasnost svih relevantnih sudionika u procesu pripreme i izrade zakona, izvršena poboljšanja u vezi s pitanjima jasno definirane namjene i utroška sredstava.

Ključna izmjena se odnosi na činjenicu da se ne povećavaju trošarine, osim na biogoriva i biotečnosti, nego se za 0,15 KM povećavaju cestarine, pri čemu će se prikupljena sredstva isključivo koristiti za izgradnju autocesta i za izgradnju i rekonstrukciju svih drugih vrsta cesta./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte