Hrvatski Medijski Servis

Parku prirode Hutovo Blato dodijeljeno 250.000 KM

Vlada Federacije BiH danas je Javnom poduzeću Park prirode Hutovo Blato dodijelila 250.000 KM za sufinanciranje otklanjanja posljedica velikog požara na ovom lokalitetu. Uz ovo je i Centru za projekte Sveučilišta u Mostaru dodijeljeno 50.000 KM za sufinanciranje i realizaciju projekta edukacije o uzorcima, posljedicama i prevenciji požara u zaštićenom području PP Hutovo blato.

Iznos od 150.000 KM dodijeljen je Gradu Goraždu za sanaciju stambenih objekata u naselju Vitkovići s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti.

Prihvaćen je Prijedlog protokola o suradnji u oblasti transplantacijske medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva čiji je cilj osiguranje dostupnosti usluga transplantacijskih zahvata državljanima Federacije BiH kojima je indicirana transplantacija jetre i srca u zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Na inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada FBiH je zadužila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da izvrši i izvijesti je o rezultatima nadzora namjenskog utroška sredstava po osnovu ostvarenih prihoda od članarine i boravišne takse od strane turističkih zajednica u Federaciji BiH od 2014. do danas.

Svi korisnici proračuna FBiH danas su zaduženi da od 1.1.2018. akontacije putnih troškova i dnevnice za službena putovanja isplaćuju isključivo putem transakcijskih računa u okviru Jedinstvenog računa Trezora na osobne transkacijske račune zaposlenika, o čemu će instrukciju donijeti Federalno ministarstvo financija.

Danas je s Liste društava u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH vrši Federalno ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izbrisana Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, koja je potpuno privatizirana prodajom u iznosu od 39,91 posto državnog kapitala od 15.9.2016. godine. Kompletan proces prodaje je, u skladu sa Zakonom o privatizaciji, vodila Agencija za privatizaciju u FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte