Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

PAHOR: Europska komisija će vjerojatno biti posrednik u sporu između Slovenije i Hrvatske

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da će Europska komisija, vjerojatno, biti posrednik u sporu u vezi s arbitražnom odlukom o granici s Hrvatskom.

Pahor je rekao da je implementacija arbitražne presude jedini način da bude riješeno pitanje granice, ali da treba nastaviti dijalog da bi do napretka došlo u razumno kratkom roku.

“Slovenija je u poziciji da sada ima presudu arbitražnog suda, zato očekujemo da će Komisija pozvati Hrvatsku da shvati novonastali položaj”, kazao je Pahor u razgovoru s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Kitarović je rekla da veoma dobre sveukupne odnose dvije prijateljskih država, članica EU i saveznica u NATO savezu, ne trebaju zasjeniti pojedina otvorena pitanja koja je moguće riješiti dijalogom i uz međusobno poštovanje.

Pahor je na Brdu kod Kranja organizirao svečani ručak s predsjednicom Hrvatske i talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom. Prethodno se sastao s Grabar-Kitarović, prenijeli su hrvatski mediji./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte