Hrvatski Medijski Servis

Otkriveno koliko zarađuje Messi

Nevjerojatne financijske detalje nedavnog novog ugovora Lionela Messija s Barcelonom otkriva Football Leaks.

Nakon Messijevih malverzacija s porezima i transferom u Real, do kojeg je zamalo došlo prije pet godina, stranica koja otkriva prljave ili barem dobro skrivene tajne velikih klubova i igrača ima novu ekskluzivu o argentinskom genijalcu.

Messi će prema ovom izvoru, ugovorom potpisanim u studenom prošle godine do lipnja 2021. u Barceloni zaraditi čudesnih 417,5 milijuna eura bruto!

Nakon što se odbije porez, Messiju godišnje čisto ostaje 50 milijuna eura. To je duplo više od zarade Cristiana Ronalda u Realu, te trećina više od 37 milijuna eura, koliko PSG godišnje plaća Neymaru.

Messi je tako u pet godina učetverostručio godišnja neto primanja. 2012. zarađivao je 12 milijuna eura godišnje, dvije godine kasnije 23 milijuna za isto vremensko razdoblje, a sada 50 milijuna godišnje.

Football Leaks detaljno objašnjava strukturu Messijeve godišnje bruto “stotke”.

Fiksni dio je 71 milijun eura. Na to se dodaje 15 posto zarade od autorskih prava, pa premija za obnovu ugovora od 63,5 milijuna eura, te bonus za lojalnost ako Messi ne napusti Barcelonu prije isteka ugovora, koji iznosi čak 70 milijuna eura bruto.

Dakle, ukupno 104 milijuna eura bruto godišnje ili 50 milijuna eura neto. Ali, u Messijevom ugovoru navedeni su i brojni načini kojima se ova ionako basnoslovno visoka godišnja zarada može dodatno povećati. Na primjer, ako Barcelonin nezamjenjivi prvotimac odigra 60 posto utakmica godišnje, dobiva još 1,9 milijuna eura bruto. Ako Barcelona osvoji Ligu prvaka, Messi zarađuje bonus od čak 12 milijuna eura bruto, piše Index.hr./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte