Hrvatski Medijski Servis

Orašje od 13. do 16. rujna festivalski centar dokumentarnog filma

Orašje će od srijede 13. do subote 17. rujna po prvi puta biti domaćin Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Viva film festivala koji ove godine obilježava svoje treće izdanje u BiH. Centar za kulturu Orašje organizator je ovoga projekta, koji na filmsko platno donosi više od 50 dokumentarnih filmova na temu turizma, ekologije, religije i omladinski film. „Jedno pismo namjere iz Organizacijskoga odbora Viva film festivala bilo je dovoljno da Orašje postane festivalski centar dokumentarnoga filma uz još 11 bh gradova“, kazala je v.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje Mandica Živković za Radio Orašje. 

U kategoriji omladinski film je i prvijenac Josipa Arlovića „Kolo (ne)sreće“, kojega su oraški srednjoškolci snimili u lipnju ove godine na filmskoj radionici u Orašju. „Naši mladi su puni ideja i entuzijazma koje samo treba usmjeriti i ovaj festival je sjajna prilika da to pokažu javnosti“, kazala je Živković. Prikazivanje filmova je planirano u prijepodnevnim i večernjim satima, u 10,00 i 20,00 sati, u kino-dvorani u Orašju, kako bi ih mogli pogledati i učenici, ali i zainteresirani građani, s tim da će otvorenje u srijedu biti u 12,00 sati.

Viva film festival u Orašju otvaraju filmovi turističkog žanra, u četvrtak su na repertoaru ekološki, u petak religijski, dok je omladinski film, među kojima je i „Kolo (ne) sreće“ oraških srednjoškolaca u subotu navečer. Sve projekcije su besplatne. V.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje Mandica Živković pozvala je sve građane da svojim dolaskom na festival pruže podršku mladima i uživaju u lijepim, pozitivnim i edukativnim filmovima iz cijeloga svijeta. Nakon festivala održat će se sastanak s predstavnicima Viva film festivala iz Sarajeva na temu daljnje suradnje, kako bi i ovaj festival u Orašju dobio predznak tradicionalnog. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte