Hrvatski Medijski Servis

OPORBA TROŠARINAMA Od Ustavnog suda zatražili obustavu primjene Zakona

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević kazala je danas da je Ustavnom sudu BiH upućena apelacija u vezi s nedavno usvojenim Zakonom o trošarinama, koju su, kako je rekla, potpisali svi zastupnici koji su bili “protiv beskrupulozne pljačke građana”.

Pojasnila je da se ovom apelacijom od Ustavnog suda traži da do donošenja konačne odluke o Zakonu o trošarinama obustavi njegovu primjenu.

Ipak, Pandurević sumnja da će Ustavni sud donijeti takvu odluku, jer je mišljenja da na ovaj sud značajan utjecaj imaju Europska unija i Delegacija EU te domaće političke stranke.

Po njenom mišljenju, bilo bi sramotno za pravosuđe, a Ustavni sud BiH bi izgubio kredibilitet, kada bi ocijenio ispravnim postojanje različitih tekstova zakona na različitim jezicima.

Zastupnik SDP BiH Saša Magazinović kazao je da je apelaciju upućenu Ustavnom sudu BiH potpisalo onoliko zastupnika Zastupničkog doma koliko ih je glasalo protiv seta Zakona o trošarinama.

Ukoliko Ustavni sud izrekne privremene mjere, odnosno ukoliko obustavi primjenu zakona, to će, zaključio je Magazinović, imati ogroman utjecaj na građane BiH.

Nedavno usvojenim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama BiH povećavaju se trošarine na bio-goriva i bio-tečnosti te putarine, pri čemu će prikupljena sredstva biti korištena za izgradnju autoputeva te izgradnju i rekonstrukciju brzih cesta i cesta./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte