Hrvatski Medijski Servis

Općina Tomislavgrad se uključila u realizaciju “Socijalnog dana”

Općina Tomislavgrad u suradnji s Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, u listopadu 2017. godine, organizira Socijalni dan, kao vid praktičnog iskustva za srednjoškolce. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima, a novac koji se prikupi na ovaj način se koristi za financiranje projekata mladih širom BiH.

Općina Tomislavgrad je prepoznala važnost ovog projekta za srednjoškolce i isti podržala. Četvoro srednjoškolki i srednjoškolaca iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad (Tea Baković, Mate Bagarić, Robert Bagarić i Ivan Krstanović) primio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, a nakon toga su raspoređeni na radna mjesta u sklopu lokalne uprave gdje će steći novo radno iskustvo, Tomislavcity.com.

Podrška Općine Tomislavgrad ogleda se, prije svega, u radnim mjestima za srednjoškolce, gdje bi jedan radni dan, 20.10.2017. (petak), proveli u instituciji Općine kako bi stekli praktična iskustva.

S jedne strane srednjoškolci steču novo radno iskustvo volontirajući u tijelima lokalne uprave, a s druge strane ostvarena je institucionalna povezanost nevladinih organizacija i Općinske uprave./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte