Hrvatski Medijski Servis

ŠIROKI BRIJEG: Održana obuka za članove Stožera civilne zaštite

U sklopu Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini u Širokom Brijegu je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je obuka za članove županijskog/gradskog/općinskih stožera civilne zaštite. 

Na samom početku obuke nazočne je pozdravio ravnatelj dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši ciljeve obuke kroz doprinos ujednačenom vođenju akcije zaštite i spašavanja u vrijeme i nakon prirodnih i drugih nesreća u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i ulogu stožera civilne zaštite operativno-stručnog tijela koje neposredno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja.„Obuka u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, pored materijalnog opremanja, predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja“, rekao je između ostalog ravnatelj Martinović.

Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održao je uvodno izlaganje na temu „Organizacija rada i uloga Stožera civilne zaštite u izvanrednim situacijama“. Pomoćnik ravnatelja Bošnjak govorio je o zakonsko-pravnoj regulativi uloge i djelovanja stožera, uz prezentaciju primjera iz 2012. godine kada je snježno nevrijeme zahvatilo područje Županije Zapadnohercegovačke.

Voditelj Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara i glasnogovornik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Miroslav Landeka uz PowerPoint prezentaciju održao je predavanje na temu: “Upravljanje u izvanrednim situacijama i krizno komuniciranje”.

Landeka je govorio o samom pojmu i vrstama krize, kao i postupanju u slučaju izvanrednih i iznenadnih situacija izazvanih prirodnim i drugim nesrećama, kao i odnosima s medijima.

“Iskren odnos s medijima i otvorena komunikacija pomažu organizaciji u toj mjeri da mediji od istinite činjenice, koja potencijalno može izazvati krizu, ne stvaraju napuhanu veliku priču“, istaknuo je Landeka./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte