Hrvatski Medijski Servis

Održan peti zajednički susret Frama s područja općine Grude

„Tražite svagda Njegovo lice“ bilo je geslo zajedničkog susreta framaša s područja općine Grude, popularniji kao SFOG, koji je održan u subotu 20. listopada 2018. godine u Gorici.

Zajednički susret framaša održan je već peti put, a sudjelovalo je oko 130 mladih iz Gorice-Sovića, Drinovaca, Tihaljine i Ružića. Veliku važnost ovog susreta imao je i dolazak novog duhovnog asistenta Frame Hercegovine- fra Marina Karačića.

Program je službeno započeo svetom krunicom i ispovijedi,nakon čega je slijedila sv. Misa koju je predvodio fra Marin Karačić, pišu Grude Online.

Kroz svoju propovijed nam je prikazao važnost svih ljudi, u čijim očima možemo tražiti Krista. Također je spomenuo da mi cijeli svoj život nešto tražimo. I kako bismo došli do glavnog cilja-Krista,trebamo prvo pronaći sebe!

Misno slavlje svojim pjevanjem uljepšali su članovi glazbenih sekcija Frama iz sve četiri Frame.

Program se dalje odvijao jednim čudesnim svjedočanstvom, dvojice ovisnika, koji se, skoro 3 godine liječe u Međugorju od raznih droga (hašiš, kokain, heroin). Njihovi su životi bili, kako oni to kažu “katastrofalnim” ali uz molitvu i Božiju providnost sve im je krenulo na bolje.

Kroz njihovo smo svejdočanstvo mogli zaključiti, da, koliko god duboko pali u zamke zla, uz vjeru i nadu ipak možemo dosegnuti najveći vrh.

Nakon svjedočanstva, slijedilo je slikanje, ručak, rad po grupama, izvođenje skeča naših framaša iz dramskih sekcija, također i izvođenje pjesme naših framaša iz glazbenih sekcija, zatim torte i zabavni program kroz različite igre.

Kao vrhunac ovoga sesreta, imali smo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, koje je predvodio duhovni asistent Frame Gorica-Sovići, fra Nikola Spužević…

Nakon završetka programa, svi su se framaši uputili svojim kućama.

“Ti si Bog moj, tebi uzdišem danju i noću… Kasno sam te uzljubio, Ljepoto, tako stara i tako nova. A eto, ti si bio u meni, a ja izvan sebe. Ti si bio sa mnom, a ja nisam bio s tobom. Zvao si me i vikao, probio si moju gluhoću. Zabljesnuo si, sijevnuo si i rastjerao moju sljepoću. Prosuo si miomiris, a ja sam ga upio pa uzdišem za tobom. Okusio sam ga pa gladujem i žeđam. Dotaknuo si me i ja gorim za mirom tvojim.” /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte