Hrvatski Medijski Servis

Određen pritvor za Mustafu Hasanbašića koji je pucao na dobojsku policiju

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, osumnjičenog za pokušaj ubosjstva policajaca u Doboju.

Mjere pritvora trajati će do 10. travnja, računajući dan uhićenja Hasanbašića, koji je osumnjičen za kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju u sticaju sa kaznenim djelom prinuda i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, rečeno je Srni u Sudu.

Pritvor je Hasanbašiću određen zbog bojazni od bjega, zbog osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kao i zbog bojazni da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Mjere pritvora za osumnjičenog određene su i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, kao i zbog toga što je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Pritvor je određen i zbog toga što bi puštanje na slobodu Hasanbašića rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Pripadnici Policijske uprave Doboj u petak, 9. ožujka, u mjestu Miljkovac kod Doboja primijetili su automobil u kome su se nalazili Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja. Prepoznali su Hasanbašića za kojim je raspisana potjernica nakon čega su nastojali da ih uhite.

Hasanbašić i Ćosović odmah su iz pištolja zapucali na dvojicu dobojskih policajaca nakon čega su ih i fizički napali. Hasanbašić je uspio da pobjegne dok je Ćosović savladan i uhićen, te sproveden u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Prilikom bjega Hasanbašić je od oteo taksi vozilo i uspio da izbjegne policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i pobjegao ka Maglaju gdje je i uhićen u subotu, 10. ožujka, oko 16.15 sati u mjestu Jablanica.

Nakon što su ga uhitili pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona, on je u subotu tijekom noći predan u Javno tužiteljstvo u Banjoj Luci, koje je predložilo mjere pritvora, a Okružni sud usvojio je prijedlog./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte