Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ODGOĐENA SJEDNICA PARLAMENTA RS Čubrilović: Nad zastupnicima nitko neće primjenjivati silu

Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koji je bio zakazan za danas u 12 sati, prolongiran je jer nisu stečeni uvjeti za njeno održavanje.

Na sjednici Kolegijuma NS RS, koja je održana danas, većina je odbila vratiti revizorski izvještaj na dnevni red i predložila da se to raspravi na sjednici za dva tjedna, javlja “Glas Srpske”.

Zastupnici oporbe su negodovali zbog toga te su izašli u dvoranu i stali iza skupštinske govornice.

Podsjetimo, oni su ultimativno tražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, rekao je da je skupština demokratsko tijelo i da svi mogu iznijeti svoj stav bez ikavih posljedica, ali i da je RS iznad pozicije i opozicije.

“Skupštinske odluke se svugdje donose skupštinskom većinom, ni u jednom parlamentu manjina ne odlučuje što će raditi većina”, rekao je Čubrilović dodajući da nije vjerovao da će se naći u takvoj situaciji.

On je kazao da će sjednica skupštine biti nastavljena kada se omoguće uvjeti za to, a to neće biti danas.

“Oni koji žele normalno raditi, bit će obavješteni o nastavku sjednice”, dodao je Čubrilović. On je naglasio da nad zastupnicima nitko neće primjenjivati silu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte