Hrvatski Medijski Servis

OBORIO REKORD Turski motociklist jurio 400 km/h!

Već godinama je 400 km/h magična granica kojoj su težili najradikalniji, a onda je prije više od deset godina Bugatti lansirao Veyron i rekao da 400 km/h apsolvira u serijskom izdanju. Automobilski svijet se od tog šoka nije godinama oporavio, a danas na tržištu imamo nekoliko automobila sposobnih za ove brzine. I motocikala, a jedan od njih je Kawasaki Ninja H2R, za kojeg ni sam proizvođač nije bio siguran da je tako brz.

Vožnju za pamćenje na spomenutom Kawasakiju odvozio je turski motociklista Kenan Sofouglu. Vožnja stoljeća odvezena je na nedavno otvorenom mostu “Osman Gazi” sa specijalno pripremljenim motociklom. “Pirelli” je isporučio posebne gume, ulje je osigurao “Elf”, a novi asfalt je vjerojatno “ispolirala” vojska čistača. Pripreme su trajale čak četiri mjeseca, a čekalo se i dovršenje mosta.

Kenan je dionicu mosta u dužini od oko 1,5 km prešao za 26 sekundi, a u tom vremenu ubrzao je do nevjerojatnih 400 km/h, 20 km/h više od procjena iz Kawasakija. Ako ne vjerujete, pogledajte video s više od šest milijuna pregleda. Mi ćemo samo dodati kako jedan od najbržih automobila na svijetu, Koenigsegg One:1, za isto ubrzanje treba oko 20 sekundi, a Bugatti Veyron oko 50 sekundi.

Recimo i kako je Kawasaki H2R sa 326 turbo “konja” iz 1.0 litre zapremine najsnažniji motocikl na tržištu. Nije proizveden za upotrebu na javnim cestama, dolazi bez jamstva, a cijena mu je oko 110.00 KM, piše Avaz./HMS/.

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte