Hrvatski Medijski Servis

Objavio zastrašujuću snimku onoga što piloti vide, a putnici ne

Zagađenje zraka izaziva više od 500.000 prijevremenih smrti godišnje u Europi, bez obzira na blago poboljšanje kvalitete, priopćila je u srijedu Europska agencija za okoliš (EEA) u svom godišnjem izvještaju, javlja Anadolija.

Iako su podaci o poboljšanju kvalitete zraka ohrabrujući, agencija sa sjedištem u Kopenhagenu navodi da je zagađeni zrak i dalje vodeći okolišni uzrok preuranjenje smrti.

EEA u posljednjem izvještaju navodi da je 2014. godine 520.400 preuranjenih smrtnih slučajeva u 41 europskoj zemlji izazvano zagađivačima zraka nastalim spaljivanjem fosilnih goriva, što je u odnosu na 2013. manje za oko 30.000.

Od toga, četiri od pet smrti (428.000) su izravno povezane sa prisustvom PM2,5 čestica u zraku, kojima je izloženo čak 82 posto urbanog stanovništva u EU.

“Europska komisija je posvećena rješavanju problema i pomaganju državama članicama da kvalitet zraka koji udišu njihovi građani odgovara najvišim standardima”, naveo je u priopćenju Karmenu Vella, eropski komesar za okoliš, pomorske poslove i ribarstvo, prenosi portal “The Local”.

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte