Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Obilježen dvadeseti rođendan Muzičkog centra ‘Pavarotti’

Koncertom na kojem su nastupili bariton Ferdinan Zovko, pijanistice Meliha Kolukčija i Sara Skopljak, sinoć je obilježen dvadeseti rođendan Muzičkog centra “Pavarotti”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.  

Koncertu je nazočila Nicoletta Mantovani, udovica Luciana Pavarotti, jednog od utemeljitelja Muzičkog centra Pavarotti.
Tom prigodom, Nicoletta Mantovani kazala je kako je ta mostarska ustanova bila jako važna za njezinog pokojnog supruga, koji je i sam bio dijete rata.

“Muzika nikad ne gradi zidove, ona ih ruši i gradi mostove. To je univerzalni jezik kojim ljudi mogu komunicirati bez ikakvih prepreka, nacionalnog, etničkog ili vjerskog predznaka”, dodala je Mantovani.

Gospođu Mantovani jutros je primio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i zahvalio joj za dolazak u Mostar i nazočnost na ovom za Pavarotti centar i Grad Mostar važnom događaju te istaknuo kako će on osobno i Gradska uprava biti potpora ovom projektu, a za koje iznimne zasluge ima njezin pokojni suprug Luciano.

Muzički centar “Pavarotti” otvoren je 1997. na inicijativu organizacije War Child UK, a njegovo utemeljenje podržali su slavni talijanski tenor Luciano Pavarotti, Brian Eno, članovi benda U2 i drugi svjetski glazbenici. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte