Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRUDE Čović proglašen počasnim građaninom

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas je obilježen Dan općine Grude, koja kao službeni datum uzima 18. studenog – dan općine, dan ZHŽ-a, kao i dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i sjećanja na Grad heroj svih Hrvata – Vukovar. Istaknuto je da je utemeljenje HZ Herceg Bosne značio opstanak Hrvata na ovim prostorima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon polaganja vijenaca ispred središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, u kino dvorani Grude održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je otpočela himnom svih Hrvata „Lijepom našom“ i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje.
Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Draženko Vranješ, a Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude u iscrpnom govoru o urađenom u protekloj godini ali i budućim planovima, prezentirao je nazočnim sve aktivnosti. Grizelj je najavio nastavak ulaganja kako u infrastrukturne projekte, za koje očekuje i značajniju podršku sa viših razina vlasti, tako i u razvojne, kulturne, gospodarske i sportske projekte i mlade, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić obratio se u ime svih nazočnih načelnika, te kazao kako se upravo u Grudama dogodio najvažniji događaj za Hrvate u BiH. Utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg Bosne, značio je i opstanak Hrvata na ovim prostorima. Tamo gdje nije bila Herceg Bosna danas nema ni Hrvata, i to je prava istina, zaključio je načelnik Vidić, uz čestitke za Dan općine Grude.
Počasnim građaninom Gruda danas je proglašen dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

U pozdravnom govoru predsjednik Čović je čestitao Dan općine i Dan Herceg Bosne te rekao da svi mogu biti ponosni na uspjeh ove općine.

„Neka nam bude na ponos da i u narednom vremenu od jedne male sredine u srcu Hercegovine izgrađujemo općinu koja može biti na ponos svima nama. Nadam se da ćete se vi načelnici iz ove županije umrežiti, da bi županija bila još razvijenija, mjesto dobroga života, mnogo naprednija nego kako se to zamišljalo prije 15 ili 20 godina.

Želim da sve razine vlasti od županijske do entitetske i državne, budu vama pri ruci da bi mogli realizirati sve ono što ste osmislili, da potaknete naše gospodarstvenike da sve više investiraju ovdje i da stvaramo jedno mjesto ugodno za život, uz otvaranje radnih mjesta, i koje će motivirati sve da ne razmišljaju o nekoj drugoj sredini“, kazao je dr. Čović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte