Hrvatski Medijski Servis

NPM: Izložba fotografija “Rohingya” autora Davida Verberckta

Po prvi puta u Mostaru bit će otvorena izložba fotografija “Rohingya” autora Davida Verberckta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Izložba sa 49 panoa fotografija velikog formata bit će otvorena u subotu, 8. srpnja u 20 sati u foajeu u Narodnom pozorištu Mostar u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto”. O izloženim fotografijama na otvorenju će govoriti Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar i Nihad Kreševljaković, direktor Festivala MESS.

Autor fotografija David Verberckt kaže da Rohingya manjine želi prikazati kao ljudska bića kojima su uskraćena socijalna, građanska i ljudska prava koja se tako često uzimaju zdravo za gotovo u našem društvu. Namjera mu je da tim ljudima da lice i podigne svijest o njihovoj nesreći te svima nama skrene pažnju na prečesto zanemarenu humanitarnu krizu i etničko čišćenje koje se dešava u svijetu. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte