Hrvatski Medijski Servis

NOVALIĆ: Milijardu eura treba proći kroz Mostar, prioriteti su Mostar- jug i Mostar- sjever

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u petak su se u Mostaru susreli s najvećim gospodarstvenicima u BiH kako bi razgovarali o ekonomskom razvoju Hercegovine te privlačenu poželjnih investicija.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je u izjavi za medije kako je sastanak održan da bi se vidjelo kako sve razine vlasti mogu pomoći gospodarstvenicima da se ubrza ekonomski oporavak ovog dijela BiH.

– U Mostar smo došli s najvećih pet tvrtki u BiH da vidimo kakve su njihove mogućnosti i aspiracije da investiraju na jugu zemlje – kazao je federalni premijer, naglasivši kako je svjestan da previše investicija ide na sjever zemlje zbog lakše komunikacije sa zapadom i sl.

– Želimo vidjeti što sve razine vlasti mogu učiniti da gospodarstvenike na neki način podupru i privole da investiraju ovdje, gdje mislimo da investicije slabo stoje – ustvrdio je.

Što se tiče Vlade FBiH i kako ona može pomoći u ekonomskom razvoju ovog području, premijer je kazao javnim investicijama i investicijama kroz autoput.

– Prvi nam je prioritet Mostar-Jug i Mostar- Sjever, užasno skupe dionice. Milijardu eura treba proći kroz ovaj grad, ali nemojmo zaboraviti da bi ta milijarda eura preporodila život ovdje – naglasio je federalni premijer te dodao kako su na sastanku sudjelovali gospodarstvenici iz svih oblasti i branši kako bi se povećala mogućnost nastanjivanja nekih od njih na ovom području./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte