Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

NJEMU HLADNOĆA NE MOŽE NIŠTA: Fehim se okupao u ledenoj Drini

Dok većina građana Goražda uživa u zimskim radostima na snijegu, skijanju ili sankanju, Fehim Kastrati odlučio se zabaviti na drugačiji način, kupanjem u ledenoj Drini u mjestu Zupčići, na tzv. Zelenoj plaži.

Snimka kupanja u Drini na društvenim mrežama postao je prava atrakcija, a 22-godišnji Fehim glavna zvijezda u gradu okovanom snijegom.

“Sve se slučajno dogodilo, kada sam sa prijateljem otišao na vožnju biciklom stali smo malo da odmorimo pored Drine, rekao sam mu: ‘Odoh se okupati’, a on je uz osmijeh odgovorio: ‘Šta ti je, bolan, vidiš li zime’. Pripremio sam se, smočio i zaplivao nekoliko metara. Stvarno je ledena, a nisam imao neki određeni motiv, jer sam se i ranijih godina kupao, ali ovo je prvi put objavljeno na društvenim mrežama”, kazao je Fehim za Klix.ba

Tako je Fehim zaplivao na temperaturi od minus 5 stupnjeva, dovoljno da bar neko vrijeme bude glavna tema u gradu.

“Drina je bila prehladna u tom trenutku, ali izašao sam, stao da se malo ‘ocijedim’, obukao sam se i naložio vatru da se malo zagrijem, a nakon toga sam otišao kući. Ništa mi se nije dogodilo”, priča Fehim Kastrati.

Dodaje da ga nasmijavaju komentari prijatelja, ali mu godi kad kažu da je postao “Fehim lavljeg srca”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte