Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

NI JEDNOG PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA Tko su “ostali” u Parlamentu FBiH?

Pored Klubova Bošnjaka, Hrvata i Srba Dom naroda Parlamenta FBiH ima i tzv. Klub Ostalih, koji bi trebao predstavljati sve one građane BiH koji nisu pripadnici ni jednog konstitutivnog naroda, kakvih je prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. oko 3 posto. Bilo bi logićno da u tom klubi sjede i pripadnici nacionalnih manjina; Romi, Židovi i drugi, no u Klubu Ostalih takvih nema, piše Hrvatski Medijski Servis.

Od 7 izslanika Kluba ostalih četvero ih se na popisu, prema neslužbenim informacijama u rubrici nacionalnost izjasnilo proturječnim i nepostojećim nacionalnim određnjem “Bosanac i Hercegovac”, dok ih je troje u rubriku nacionalnost upisalo naziv države “BiH”.

U klubu Ostalih, kojeg zovu i dopunski bošnjački klub, su; Bajramović Srna-Segmendina, Buljubašić Amil, Bukva Sejo, Forto Edin, Frašto Emir, Kantarević Rasim i Željević Aner.

Uz ostale postoje i Bošnjaci koji su se za potrebe majoriziranja Hrvata instalirali i u Hrvatski klub, Doma naroda Parlamenta FBiH, proglasivši se preko noći Hrvatima, što je bilo dovoljno da, temeljem neustavne odredbe Izbornog zakona “iz svake županije bira se po jedan pripadnik svakog konstitutivnog naroda, ako takav postoji u županijskom parlamentu”, automatski budu izabrani u Hrvatski klub, poput Fejzić Edima i Mirveta Beganovića./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte