Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Napredak promovirao Godišnjak i upriličio druženje s novinarima

Hrvatsko kulturno društvo Napredak promoviralo je danas u Napretkovu domu na Trebeviću Hrvatski narodni godišnjak 2018., javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ovogodišnji su Godišnjak predstavili glavni i odgovorni urednik Franjo Bratić i predsjednik Društva, prof. dr. Franjo Topić. I ove su godine brojni afirmirani autori dali doprinos kako bi ovo Napretkovo izdanje, od iznimnog, zapravo povijesnog značaja, bilo na prepoznatljivoj razini. Predsjednik Topić je, također, informirao nazočne o aktivnostima Društva u prošloj godini, te navijestio brojne projekte koje će Napredak realizirati u 2018. godini.

Nakon promocije Godišnjaka, HKD Napredak je upriličio i tradicionalno druženje s novinarima, kojom prigodom se prof. Topić zahvalio svim redakcijama koje godinama ustrajno i korektno prate rad Društva.

Uoči promocije Godišnjaka i druženja s novinarima, HKD Napredak je održao i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojeno izviješće o natječaju za stipendije iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ iz kojega će ove godine biti dodijeljene 33 stipendije.

Od obnove, 1990. godine do danas, Društvo je dodijelilo 2900 stipendija i potpora. Jednoglasno je usvojena i obavijest o natječaju za dodjelu projektnih sredstava podružnicama koje egzistiraju pod okriljejm Društva./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte