Hrvatski Medijski Servis

NA TRGU KRAJINA: U Banjoj Luci počasna postrojba OS BiH predala prijavak Ivaniću

Na glavnom banjalučkom trgu danas je postojena počasna postrojba Oružanih snaga BiH čiji zapovjednik je predao prijavak predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Pripadnici počasnog voda, Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH bili su postrojeni na Trgu Krajine prije službenog defilea pripadnika policije RS-a u okviru aktivnosti obilježavanja “Dana RS-a”.

Nakon što je primio raport, predsjedatelj Ivanić se pridružio predsjednicima Republike Srpske i Srbije, Miloradu Dodiku i Tomislavu Nikoliću koji prisustvuju svečanom defileu pripadnika policije RS-a povodom “Dana RS”.

Ova počasna postrojba OSBiH ne sudjeluju u svečanoj paradi, već je samo predala raport predsjedatelju Predsjedništva BiH.

Ivanić je jučer, kada je također počasni vod OS BiH bio postrojen u Banjoj Luci, gdje je položio vijenac stradalim u proteklom ratu, rekao da on kao član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu postrojbu Oružanih snaga BiH.

– Ja sam odlučio, a ne oni, da hoću počasnu postrojbu i njihova obveza je bila ispuniti moje naređenje. Vrlo jasno i svjesno to radim, zato što želim pokazati da u ovoj zemlji nema pokušaja da se netko disciplinira – rekao je tada Ivanić novinarima.

Ako netko, kako je naglasio, za ovo snosi odgovornost, onda je to on./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte