Hrvatski Medijski Servis

Mostar usputna, ali nikako krajnja destinacija

Mostar je i ovog ljeta na mapi brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta. Međutim, većina njih se u gradu na Neretvi kratko zadrži. Iako su generalno zadovoljni onim što vide, mjesta za unapređenje turističke ponude ima još.

Starim gradom svakodnevno prolazi mnoštvo posjetitelja. Točnih podataka o broju gostiju Turistička zajednica nema, navodi Federalna.ba.

“Iz razgovora s hotelijerima, došlo do povećanja broja gostiju u odnosu na isto razdolje prošle godine”, ističe Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

No, većini je Mostar usputna, nikako krajnja destinacija.

Arhitektura, priroda, gastro ponuda, ljubaznost – to je ono što se posjetiteljima, čak i u malo vremena, u Mostaru najviše svidi.

Ipak, daleko je Mostar od mjesta koje nudi potpuni ugođaj. Prosjaci su stalno oko gostiju. Parking mjesta u blizini Starog grada nema dovoljno. A loša je, žale se turisti, i putna infrastruktura. Zbog izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda, promet je u kolapsu mjesecima.

“Ovo što se radi po Mostaru – to je dobro, ali mislim da je nekako trebalo izbjeći sezonu – ili da stanu radovi ili nekako drugačije”, kaže na kraju Krešić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte