MOSTAR: U nedjelju ‘IZBORI se za Mostar’

Na dan lokalnih izbora u BiH, mladi u Mostaru organiziraju akciju „IZBORI se za Mostar”, jer i nakon osam godina građani Mostara svoje pravo na izbore neće ostvariti.

Mostarci će imati priliku glasovati na tri biračka mjesta i to na Španjolskom trgu, Trgu Musala, te na platou ispred Mepas Mall-a.

Na ovim izborima građani će imati priliku odgovoriti na pitanja i iskazati svoj stav o stanju u gradu Mostaru povodom neodržavanja izbora u posljednjih 8 godina. Ovo je prilika da savjesni građani Mostara pošalju jasnu poruku:

– da imaju pravu da biraju i da budu birani,

– da imaju pravo na funkcionalnu vlast,

– da imaju pravo na grad.

Inicijativa potiče isključivo od mladih građana grada Mostara bez političkih i stranačkih utjecaja. Pozivamo sve građane da se odazovu na izbore i da se zajedno sa nama IZBORE za Mostar – grad u kojemu ćemo htjeti ostati. Dođi, podrži, izbori se za izbore! Pokaži da Mostar ima budućnost!, poručuju iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Akciju oragniziraju Udruženja građana koja se bave pitanjima mladih: Agencija lokalne demokracije Mostar, Vijeće mladih Grada Mostara, Mreža „Naše društvo”, Udruženje mladih psihologa i Youth Power./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img