Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

MOSTAR: U Bijelom polju održano prvo međudržavno natjecanje u boćanju

Dana 15. lipnja, ljeta gospodnjeg 2017. u Potocima, u Bijelom polju, kod Mostara održano je prvo međudržavno natjecanje u boćanju. Organizirao ga je Ilija Kožulj sa svojim sumještanima Bjelopoljicima, čime su dali svoj doprinos obilježavanju 25. objetnice oslobodilačke vojne operacije HVO-a i HV-a “Lipanjske zore”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Pobjednik turnira je sportska udruga Milosavac iz Ploča, a osim Pločana na turniru su sudjelovale još tri ekipe. Boćare Brotnja iz Čitluka, predvodili su Ivan – Iko Musa i Ivan Radišić. Boćarski klub Ante Rozić iz Mostar koji nosi ime čovjeka koji je boćanje doveo u Bijelo polje predvodio je Petar Mikulić. On je pružio i svu potrebnu stručnu pomoć za ovo natjecanje, dok je domaći boćarski klub iz Potoka predvodio Slavko Krolo.

Pobjednicima kao i drugoplasiranim, trećeplasiranim i četvrtoplasiranim, te najboljem izbijaču i valjaču nagrade sponzora natjecanja, tvrtke Gume M, uručio je predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostara Damir Džeba, koji je porijeklom iz Bijelog polja.

Na prigodnoj svečanosti profesorica i književnica Marina Kljajo Radić predstavila je i novi broj lista Bjelopoljska zora.

Program je vodila prof. Vesna Golemac, a organizator Ilija Kožulj zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju prvog međudržavnog natjecanja u boćanju u Potocima. Uz već spomenute organizaciju najecanja pomogli su i Zdenko Zadro, Mate Čule, Igor Džidić i Potoci benz, Davor, Ilija i Dado Primorac, Zdravko Sesar i Ilija Soldo, a sve sudionike i posjetitelje ovog sportskog  događaja zabavljali su glazbenici Željko Primorac, Mirko Golemac i Mile Tolj.

Druženje Bjelopoljaca i njihovih gostiju nastavljano je uz prigodni domjenak, čobanac, kojeg su pripremali Čitlučani, dok su ribu iz Poloča donijeli i brudet pripremili boćari sportske udruge Milosavac. “Ruke koje su sve to zaradile i pripremile” kao i sve sudionike natjecanja, za koje se organizatori nadaju da će postati tradiocionalno, blagoslovio je mjesni županik don. Josip. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte