Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Sud traži novo suđenje agentu OSA-e Zlatku Humi koji je bacio “topovski udar”

Županijski sud Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odlučio je poništiti oslobađajuću presudu koju je izrekao Općinski sud za Zlatka Humu, djelatnika Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), koji je 2015. bacio eksplozivnu napravu “topovski udar” u tunelu sjeverno od Mostara nedaleko od vozila u kojemu se nalazio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč.

Kako doznaje Večernji list, Županijski sud naložio je obnovu postupka zbog bitnih povreda sudskog postupka, ali i zanemarivanja dokaza, iskaza i činjenica koji su predstavljeni tijekom prvostupanjskoga postupka.

Iako je Županijski sud mogao donijeti i presudu, osloboditi ili pak izreći kaznenu sankciju agentu OSA-e Humi, to se ipak nije dogodilo, pa će se ponoviti cijeli postupak. Žalbu na oslobađajuću presudu izrekli su i pravni zastupnici general-pukovnika Ante Jeleča, kao i Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte