Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Prva žrtva gripe u BiH

Prva žrtva gripe tipa B u Bosni i Hercegovini u ovoj godini je 77. godišnja žena koja je umrla u Mostaru, potvrdili su u četvrtak iz klinike za zarazne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, prenosi Dnevnik.ba. 

„Zabilježen je prvi smrtni slučaj zbog gripe koja je testiranjima dokazana. Imala je tešku upalu pluća koja je rezultat gripe“, rekao je prof. dr. Jurica Arapović iz Klinike za zarazne bolesti SKB-a Mostar, prenosi Hina.

Pojasnio je kako se radi o starijoj ženi koja je rođena 1941. i koja je izvjesno vrijeme bila teže pokretna.

Prema riječima dr. Arapovića ove sezone je dosta obitelji pogođeno gripom. Više od pola pacijenata smještenih u klinici u Mostaru ima simptome gripe.

„Velika je i cirkulacija pacijenata kroz našu ambulantu, jako puno je slučajeva gripe zabilježeno u ambulantama primarne zaštite, u domovima zdravlja, tako da je puno oboljelih, a vrhunac očekujemo krajem ovoga mjeseca, kad se djeca vrate u škole i kad to uzme maha“, upozorio je dr. Arapović.

Zbog povećanog broja zaraza gripom ograničeni su posjeti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte