Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Mostar: Otvorena izložba akademskog slikara Josipa Mijića

Izložba radova akademskog slikara Josipa Mijića otvorena je u petak u mostarskoj galeriji “Rondo”.

Povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar ističe kako Mijić u ovom ciklusu analizira odnos čovjeka prema prirodi i prema svemiru, javlja Fena. “Jednostavnim izražajnim sredstvima Mijić uspijeva secirati i promatrati odnos čovjeka i svemira, promatrati čovjeka kao svemir utopljen u prirodu. Svojim minimalizmom i slojevitošću u obrađivanju umjetničkog problema pokazuje da je spajanje monumentalnosti i minucioznosti moguće. Upravo taj likovni oksimoron čini ova djela još snažnijima i vodi nas do Kubrickovog monolita potičući evoluciju emocija prema prirodnome, ljudskome”, napisao je Ćavar u katalogu izložbe.

Josip Mijić rođen je 1975. u Travniku. Diplomirao je 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi profesora Ante Kajinića. Godine 2005. završio je poslijediplomski studij na istoj akademiji te stekao zvanje “magistar slikarstva ars sacra”.

Predaje Teoriju prostora i Kompjutersku grafiku u statusu mlađeg asistenta na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, pri Sveučilištu u Mostaru./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte