Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Održana sjednica Konferencije za oblast zdravstva u BiH

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar zdravstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić i šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Sabrija Čandić sa suradnicima, održali su u petak u Mostaru 7. redovni sastanak Konferencije za oblast zdravstva u Bosni i Hercegovini na kojem je razgovarano o pitanjima od značaja za održivost zdravstvenih sistema u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Uspješno riješeni zadaci iz Poglavlja 28 Upitnika Evropske komisije Uspješno riješeni zadaci iz Poglavlja 28 Upitnika Europske komisije

Članovi Konferencije prihvatili su pregled realiziranih aktivnosti u okviru dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu 2016-2017 te Informaciju o planiranim aktivnostima u okviru dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu 2018-2019, koju je prezentirao šef Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Bosni i Hercegovini Victor Olsavszki.

Članovi Konferencije razmatrali su zaključke Radne grupe za izradu liste prioriteta za usklađivanje relevantnog domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije te utvrđeni Pregled EU legislative u oblasti javnog zdravstva i stanja korespondirajuće legislative u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, članovi Konferencije informirani su o uspješno realiziranim zadacima Radne grupe za europske integracije za Poglavlje 28. – zaštita potrošača i javno zdravlje te objedinjenim odgovorima na pitanja iz Poglavlja 28. Upitnika uropske komisije, koji su dostavljeni Direkciji za europske integracije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte