U rektoratu mostarskoga Sveučilišta proteklog je vikenda održana sjednica Hrvatskog Studentskog zbora.

I ove je godine Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru imao čast ugostiti predstavnike studenata iz Republike Hrvatske kako bi uspostavio bolje odnose i poboljšao komunikaciju s kolegicama i kolegama iz Hrvatskog studentskog zbora, čiji je i sam član.

Osim redovitih točaka dnevnog reda, ovo je ujedno bila i prilika da  članovi budu upoznati o načinu funkcioniranja Zbora i programskim aktivnostima koje su planirane za tekuću akademsku godinu.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru kazao je kako se na sjednici govorilo o jako važnim temama za hrvatske studente, ali i za studente Sveučilišta u Mostaru. „Jedno od pokrenutih pitanja bilo je da studenti iz Republike Hrvatske na Sveučilištu u Mostaru imaju subvenciju za menzu. Također, još se jednom dala podrška da naš Zbor postane punopravan član Hrvatskog studentskog zbora“, izjavio je predsjednik Džoić.

Hrvatski studentski zbor vrhovno je studentsko tijelo koje okuplja sve studentske predstavnike na svim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i time ima legitimitet predstavljati sve studente hrvatskih visokih učilišta.

Članovi Hrvatskog studentskog zbora već se treću godinu za redom sastaju u Mostaru. Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru ovim putem zahvaljuje City hotelu Mostar na ugodnom gostoprimstvu.