Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Na 25. obljetnicu ređenja biskupa Perića stiže 20-tak biskupa i više od 100 svećenika

Mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanjski biskup dr Ratko Perć

U prigodi 25. obljetnice biskupskoga ređenja msgr. Ratka Perića (Neum, 14. rujna 1992.), Biskupski ordinarijat u Mostaru organizira zahvalno Misno slavlje i svečanu akademiju, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Dolazak na ovo crkveno slavlje  do sada je najavilo devetnaest nad/biskupa Crkve u Hrvata, na čelu s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, i preko 100 svećenika.

Taj se dan svetkovinski slavi i Dan posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i Kraljice neba i zemlje (Mostar, 14. rujna 1980.) te u cijeloj Crkvi blagdan Uzvišenja Svetoga Križa.

U srijedu 13. rujna, u 19 sati, u velikoj katedralnoj dvorani u Mostaru, previđeno je programom slavlja, održat će se svečana akademija i predstavljanje knjige “Sveti mi se, kad dođeš u raj”, a u četvrtak u mostarskoj katedrali “Marije majke crkve i zaštitnice neba i zemlje” svečanu misu zahvalicu predvodit će biskup slavljenik mons. ratko Perić, a propovjedati uzoriti kardinal Vinko Puljić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte