Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Ljetni kamp o prevenciji maloljetničke delikvencije

Ljetni kamp pod nazivom “Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u BiH” održat će se od 15. do 17. rujna u prostorijama Intera parka u Mostaru, prenosi Fena. 

Trodnevni kamp, kojega organizira američka nevladina organizacija PH International, namijenjen je učenicima i učenicama osnovnih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i nastavnom i policijskom osoblju.

Ciljevi kampa su obuka učenika kako da koriste društvene medije za liderstvo u društvenom aktivizmu te u kontekstu vladavine prava u digitalnom dobu.

Također, cilj je upoznati nastavno osoblje kako da kod učenika razvijaju vještine liderstva za pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.

Putem različitih tema i modula sudionici ljetnog kampa bit će upoznati i educirani o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima koje mreže donose u suvremenom svijetu, u kontekstu šest modula Programa socijalizacije s pravom.

Kroz teorijske uvode i praktičan rad sudionici će naučiti kako upotrijebiti mreže za bolju komunikaciju i obrazovanje te da se zaštite od potencijalnih opasnosti, priopćili su organizatori. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte