Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Kreće izgradnja Klinike za dječje bolesti na Bijelom Brijegu

Inicijativa za izgradnju Klinike za dječije bolesti je bila pokrenuta 2013. godine, a u 2014. godini je potpisan ugovor o financiranju sa Saudijskim fondom. U travnju 2017. godine je dobijeno zeleno svjetlo od fonda i trenutno se raspisuje natječaj i traži izvoditelj radova.

Izgradnja bi trajala godinu dana, tako da bi za Božić 2018. godine Mostar mogao dobiti još jednu kliniku, piše Dnevnik.ba. Nova zgrada klinike za Dječje bolesti nas Bijelom Brijegu će se prostirati na površini od 6000 m2.

Objekt je predviđen u pet etaža i to suteren, prizemlje i tri kata. Nova klinika imat će 103 smještajna kapaciteta, od kojih će 77 pripadati pedijatriji, dok će 26 kreveta pripasti dječjoj kirurgiji.

Prema nacrtu projekta, predviđene su također 34 kreveta za majke pratilje, koje će ovisno o djetetovoj dijagnozi moći biti u pratnji malodobnih pacijenata. Pored navedenog, predviđeno je da se u zgradi nalaze i uredi za liječnike i medicinske sestre kao i predavaonica za oko 100 posjetitelja. Zgrada Klinike za dječje bolesti nalazit će se iza zgrade Fakulteta zdravstvenih studija, a pored Klinike za onkologiju na Bijelom Brijegu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte