Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Dodijeljena priznanja za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama

Svečana dodjela priznanja za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) za školsku 2017./2018. godinu upriličena je u ponedjeljak u Mostaru.

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako već treću godinu zaredom Vlada HNŽ-a, odnosno resorno ministarstvo prakticira nagraditi najbolje učenike u osnovnim i srednjim školama te kako je ova nagrada rezultat uspjeha djece.

– Najuspješnijim učenicima osnovnih škola će biti omogućen upis u sve srednje škole, a s druge strane najboljim učenicima srednjih škola omogućit ćemo stipendije za studiranje – poručio je premijer Herceg.

Ocijenio je kako Vlada obrazovanju daje jedan vrhunski prioritet za različite projekte i aktivnosti.

– Izdvajamo preko 40 posto proračuna za osnovno, srednje i visoko obrazovanje kroz obnovu škola, zbrinjavanje tehnološkog viška, organizacijskih shema škola, prijevoz učenika i slično – istaknuo je premijer HNŽ-a.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović istaknuo je kako je cilj tog ministarstva promovirati znanje i kvalitetne učenike jer, kako je kazao, oni su budućnost Bosne i Hercegovine.

Učenik Šeste osnovne škole iz Mostara Džan Omeragić kazao je kako je njegov uspjeh iziskivao puno rada, učenja i vremena.

– Ovo je prestižno priznanje, i ovo je bio moj primarni cilj u osnovnoj školi – istaknuo je Džan, kazavši kako planira upisati Staru gimnaziju u Mostaru.

Maturantica Srednje strojarske i Srednje glazbene škole Nina Petković naglasila je kako je uložila mnogo truda da bude učenica generacije.

– Nagrada je vrhunac svega, tako da to nije bio nikakav problem – kazala je Nina, koja planira upisati Fakultet strojarstva na Sveučilištu u Mostaru./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte