Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Dionica od Španjolskog trga do hotela Bristol uskoro se završava i pušta u promet

Radovi na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda, unatoč iznimno visokim temperaturama koje traju već dulje razdoblje, odvijaju se predviđenom dinamikom, piše Večernji list.

Prema riječima radnika na terenu, uskoro će se završiti i pustiti u promet dio prometnice od raskrižja na Španjolskom trgu do hotela Bristol, a jučer smo tu zatekli radnike tvrtke HP Investing kako postavljaju prvi sloj asfalta.

Četiri kolnička traka

– Ovu dionicu radimo zajedno s jednom njemačkom tvrtkom, oni će raditi tunel. Za nekoliko dana trebala bi biti puštena za promet dionica od hotela Bristol do Španjolskog trga, samo se trebaju dogovoriti neki detalji s Gradskom upravom Mostara. Na dijelu prometnice od Španjolskog trga do hotela Ero trebala bi biti četiri kolnička traka, ali sve detalje bi trebali znati u ponedjeljak. Ovaj dio prometnice, do priključnoga traka na Španjolskom trgu još će se pripremati danas – kazao je jedan od poslovođa na terenu.

Sve ide prema planu

On je također istaknuo kako velike vrućine ne usporavaju radove. – Sve ide kako treba, po planu. Na svakom projektu ima poteškoća, međutim to je sastavni dio radova i na to se treba i mora biti spreman. Također, zbog toga što već dulje vrijeme na nekoliko lokacija u Mostaru traju radovi, određeni broj građana je iskazivao nezadovoljstvo i negodovao, no velika većina svjesna je važnosti i kompleksnosti ovoga velikoga projekta, tako da ni s te strane ne nailazimo na probleme, kazao nam je naš sugovornik, te još dodao: – U srijedu smo završili radove na dijelu Ulice maršala Tita, na relaciji Šarića džamija – Lučki most, te je taj dio prometnice otvoren, što je u velikoj mjeri rasteretilo promet u gradu. Spomenimo još i to kako se na nekim mjestima u gradu, po završetku radova na polaganju kolektora oborinskih voda, postavlja takozvani privremeni asfalt te će po završetku radova on biti zamijenjen.

– To je tako samo zbog toga da se promet koliko-toliko normalno odvija. Po završetku radova “diže” se sve i postavlja ponovno, onaj konačni asfalt. To neće dugo trajati, ali u svakom slučaju važno je napomenuti da će na tim lokacijama biti postavljen novi asfalt – kazao nam je naš sugovornik. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte