Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

“MOLITVA ZA DOMOVINU”: Molitveni pohod Bobovcu vjernika-katolika pripadnika MO i OS BiH

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predvodit će katolike pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na njihovom petnaestom Hodočašću na Bobovac, koje će biti upriličeno u subotu, 20. listopada 2018.godine.

Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, bit će u 11 sati, a predvodit će ga nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u Bosni i Hercegovini, koji će uputiti prigodnu propovijed.

Program molitvenog pohoda, na kojemu se i ove godine očekuje velik broj vjernika, započet će okupljanjem u 9.30 sati kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle će se u 9.45 sati organizirano, u molitvenoj procesiji, krenuti prema Bobovcu.
Po završetku molitvenoga pohoda, za sve sudionike će biti pripremljen i podijeljen vojnički grah.

Do Bobovca se najbrže dolazi preko Kaknja osobnim automobilima, kombijima i manjim autobusima, a potrebno je od Kaknja oko sat i pol vremena.

Za veće autobuse jedino je moguće preko Podlugova, Breze i Vareša, a od Podlugova do Bobovca potrebno je oko dva i pol sata. Potrebno je biti u podnožju Bobovca do 09,30 sati, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte